4 wanita dakwa dirogol bintang Korea

SEOUL - KOREA SELATAN. Dua wanita tampil mendakwa dirogol bintang Korea Park Yoo Chun menjadikan jumlah keseluruhan yang membuat laporan terhadap ahli kumpulan JYJ itu kepada empat.

Inquirer.net memetik polis Korea berkata, Jumaat lalu seorang wanita mendakwa Park, 30, telah merogolnya dalam tandas pusat karaoke pada bulan Februari 2015 manakala seorang lagi mendakwa dia dirogol dalam bilik mandi di rumahnya pada Jun 2014.

Kes terbaharu dilaporkan selepas seorang wanita membuat laporan polis pada 10 Jun lalu menuduh Park melakukan serangan seksual awal bulan ini di tandas di sebuah bar dimana dia bekerja.

Bagaimanapun, wanita itu mengugurkan dakwaan dan polis berkata, pihakanya akan terus menyiasat dakwaan tersebut.

Dalam undang-undang Korea, tertuduh masih boleh menghadapi tuduhan jenayah walaupun aduan telah ditarik balik.

Sementara itu, seorang wanita lain memberitahu polis, laporan oleh wanita pertama telah memberikan keberanian untuknya tampil mendedahkan Park menyerangnya pada 12 Jun di dalam tandas di bar Gangnam dimana dia bekerja.

Park yang juga merupakan seorang pelakon popular di negara-negara Asia terutamnya di Jepun dan China.

Wakil dari agensi Park, C-Jes Entertainment bersama ahli kumpulan yang lain mengatakan mereka bersedia membuat tindakan undang-undang kerana menfitnah jika tuduhan dibuktikan adalah palsu.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blogger news