Akan Terbongkarkah Misteri Antartika?Adakah suatu masa dimana Manusia pernah melihat dengan jelas apa yang ada di Antartica? beberapa peta abad pertengahan dengan jelas menggambarkan sebuah benua ke enam yang sebahagian besar bebas dari ais, bahkan yang lain benar-benar menunjukkan bebas dari ais. Ada anggapan bahawa mereka menggambar peta tersebut berdasarkan panduan dari peta yang pernah dikeluarkan sebelum ini jauh dari masa apabila mereka menggambarkan peta tersebut. 


** Selain Piri Reis Map ada sebuah Map yang bernama Finaeus Map yang ditemui pada tahun 1960 di perpustakaan congress USA di Washington DC oleh Chales Hapgood. Peta ini disebutkan dilukis oleh Oronteus Finaeus pada thaun 1531 yang juga menggambarkan Antartica hampir sepenuhnya bebas ais.

Gambaran dari kontur ais dibawah permukaan garis pantai Antartica baru boleh dilihat pada pertengahan abad ke-20 menggunakan peralatan khusus, Dan apa yang mereka dapati? Hampir sama seperti gambaran garis benua dan kartography dari abad pertengahan. Soalan besar, bagaimana mereka boleh dengan tepat menggambarkan hal tersebut ?? 

Menurut para saintis Antartica sekitar 6000 tahun lalu sebahagian besar adalah kawasan bebas ais dan hampir benar-benar tidak ada es 15000 tahun lalu !.
Siapa yang bertanggung jawab atas Geodesi dan Kartography yang sangat tepat itu, padahal menurut pandangan moden, 6000 tahun lalu apalagi 15000 tahun lalu belum ada peradaban yang maju seperti sekarang? 

Ok biarkan saja itu menjadi polemik saintis, sekarang kita membahas seputar mistery dan myth yang menyertai benua yang diselimuti salji ini. 

Apakah yang ada di Antartica, 4km dibawah kulit lapisan ais tebal ini, sebuah zon anomali, apakah itu markas dari Reich ketiga (Third Reich) atau pangkalan Allien? hehehe mungkin tulisan ini agak nyeleneh dan sangat tidak imiah namun ada baiknya kita sedikit berhayal mengenai hal ini. 

Menurut Peter Voronkov, jangan anda heran jika suatu ketika anda berjalan-jalan di Antartica lalu anda bertemu dengan Alien yang bercakap dengan bahasa Jerman. Atau masa anda lagi di Antartica tiba-tiba ada sebuah piring terbang yang mendarat dan alien yang keluar bercakap dalam bahasa Jerman. 

Dalam beberapa penemuan terkini yang didapati di benua ini yang merangsang kembalinya timbul cerita dihujung kepala kutub selatan tidak hanya terdapat zon anomali tapi merupakan ibu pejabat operasi dari third reich, dimana para keturunan Nazi mengembangkan senjata rahsia, termasuk juga membangunkan piring terbang, selain itu mereka membina sebuah bandar yang dinamakan "New Berlin" dengan jumlah penduduk 2 juta orang (wow banyak amat, beli sayurnya di mana mereka ya?: D). Disebutkan bahawa mereka adalah keturunan Hitler dan keturunan dari para bayi-bayi percubaan tentera Super yang dilakukan oleh Nazi dalam kurun waktu perang dunia ke-2. 

Sebenarnya jika menolak semua bualan omong kosong tentang hal ini, beberapa ahli percaya bahawa sebenarnya memang Hitler dan orang-orang terdekatnya sangat tertarik akan kutub selatan, Selain itu hal ini ditunjukkan oleh menghilangnya beberapa kapal selam Jerman di mana mereka memindahkan beberapa equipment dan orang-orang, namun itu hanyalah kisah yang belum jelas kebenarannya.
Namun kelihatannya hal ini sebentar lagi akan menjadi jelas sama ada dalam generasi kita atau generasi-genarasi dibawah kita, seperti kita tahu ais di antartica mula cair.
Di Antartica terdapat sebuah Tasik ais besar yang tertutup es sedalam 4km bernama Tasik Vostok. 

Apa yang ada dibawah Tasik tersebut? Aktiviti Geomagnetik yang terpantau dalam jangka masa yang lama yang membuat para ahli tertumpu akan hal ini dan menjadi hal yang menarik buat mereka, termasuk juga badan-badan perisikan dunia, dan disini mungkin puzzle yang paling misteri di dunia yang tetap ada hingga kini.
By the way, dengan penggalian memakai bor terhadap lapisan ais yang dilakukan akhir tahun ini diharapkan dapat menyelesaikan misteri yang menggelayuti para ilmuan mengenai zon anomali ini, apakah dibawah lapisan ais tersebut merupakan markas operasi the third reich, apakah disana merupakan bukti objektif dari kewujudan alien dimana disana adalah markas para alien atau sekadar ... atlantis? or..itu hanya anomali biasa?

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blogger news